Новини

Вінницька СБУ викрила 35-річну жінку, яка здавала ворогу інформацію про наших військових

18 березня 2024, 16:36

Підозрюваній загрожує позбавлення волі строком на 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Як зазначається на сайті Вінницької обласної прокуратури, за даними сторони обвинувачення, жителька м. Добропілля Донецької області, яке знаходиться неподалік лінії фронту, де активно ведуться бойові дії країною-агресором, здійснювала злочинну діяльність на користь рф.

Восени 2023 року жінка добровільно увійшла до складу ворожої агентурно-інформаторської мережі, яка функціонує на території Донеччини з метою збору інформації розвідувального характеру та проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

«Встановлено, що спочатку у рідному місті, а згодом переїхавши на Житомирщину, підозрювана здобувала необхідні їй відомості, спілкуючись зі знайомими добропільцями. Протягом листопада – грудня підозрювана через Telegram передала ідентифікованому слідством куратору зі спецслужби рф до десятка повідомлень з точними координатами підрозділів Сил оборони України у м.Добропіллі. Надалі ця інформація була використана ворогом для здійснення вогневого ураження «зданих» цілей. На сьогодні громадянку затримано, їй повідомлено про підозру та судом щодо неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою», - зазначено у повідомленні прокуратури.

Підозрюваній загрожує 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Фото: Вінницька обласна прокуратура

Поділитися :