Новини

Вінницька служба у справах дітей влаштувала дівчинку до патронатної родини

3 листопада 2023, 12:04

13-річна Оксана проживатиме у Малих Крушлинцях у сім'ї Ганни, яка вже має досвід виховання дітей як патронатний вихователь.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, відповідний договір про влаштування дівчинки в сім’ю патронатного вихователя виконавчий комітет ВМР підписав вчора, 2 листопада. 

Пані Ганна з 2021 року займається патронатним вихованням дітлахів. З того часу на її вихованні загалом перебували три дитини. Згодом їх повернули до біологічних батьків. Оскільки на вихованні у патронатній сім’ї мають право перебувати діти лише з однієї родинної групи, 13-річна Оксана Пилипишина виховуватиметься в родинні Ганни Олександрівни сама. 

Дівчинка проживає із сім'єю Ганни з 25 жовтня, коли її помістили на виховання наказом Служби у справах дітей.

"Процес адаптації дитини пройшов успішно, тож сьогодні разом з пані Ганною підписали відповідний договір про патронатне виховання. Оксанка перебуватиме в родині Черняк упродовж трьох місяців", - зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Як зауважила начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська, у дитини з патронатним вихователем склалися теплі відносини, є взаєморозуміння. Дівчинка вже пішла до місцевої школи.

"Я дякую Ганні Олександрівні за рішення взяти на виховання Оксану. Це відповідальне рішення, сповнене доброти та співчуття", – зауважила начальниця служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Для довідки:

Патронатна сім'я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. За наявності обставин, що обґрунтовують потребу й доцільність перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більш ніж до шести місяців.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :