Новини

«Вінницька зима»: містянам пропонують долучитися до створення новорічної фотовиставки

17 листопада 2020, 16:13

Аби додати більше позитиву року, що минає, організатори виставки пропонують вінничанам крізь родинні світлини порівняти, як Новий рік відзначали наші рідні багато років тому.

Як розповіла в коментарі радіо «Місто над Бугом» заступниця директора Центру історії Вінниці Олеся Коваль, містян запрошують долучитися до створення тематичної виставки «Вінницька зима: сім'я, розваги, місто». Це можуть бути спогади про те, як вінничани, їхні батьки й бабусі святкували новорічно-різдвяні свята, що готували, як прикрашали оселю та які фільми/програми переглядали усією родиною. До родинних історій вінничани можуть додати фотосвітлини з сімейного архіву.

«Враховуючи, що дві тисячі двадцятий став реальним випробуванням у житті містян, країни, світу загалом, нам здалося, що буде приємно, якщо до новорічних свят підготуємо якийсь позитив. Зараз ці листопадові вечори - саме час зібратися вдома, дістати альбоми та згадати, як ми зазвичай святкували новорічні свята, порівняти, як Новий рік відзначали наші бабусі. Так і виникла ідея цієї виставки та дози оптимізму для вінничан», - зазначила Олеся Коваль.

Родинні історії та фотографії необхідно надсилати на електронну адресу vinnytsia.history@gmail.com або до 4 грудня опублікувати їх у соцмережі Facebook за хештегом #вінницька_зима.

Кожна з історій буде збережена у фонді Музею Вінниці, а найяскравіші світлини та розповіді прикрасять святкову виставку «Вінницька зима», яку презентують під час новорічно-різдвяних свят.  Охочі, які залишать свою поштову адресу в електронному листі, отримають святкову листівку напередодні Нового року з персональним привітанням від Музею Вінниці.

«Ми запрошуємо згадати, як взимку розважались з дітьми чи які сімейні особливі страви готували. Як виглядало місто, яким його запам’ятали у різні десятиліття, як змінювалось розміщення вінницької ялинки, прикраси, оздоблення міста. І загалом бували дуже різні зими, сніжні або теплі. Можна про все це нам розказати, а ми створимо виставковий гарний проєкт, де кожен зможе знайти себе в історії міста», - пояснила Олеся Коваль.

Поділитися :