Новини

Вінницьке підприємство створює  дистанційні міношукачі на основі сільськогосподарської безпілотної техніки

21 червня 2022, 16:08

Наразі працюють над створенням надточних карт розташування снарядів та мін у полі, які рятуватимуть господарства від людських втрат й пошкоджень техніки. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник міського голови Андрій Очеретний.

Зазначається, що для того, аби результати посівної 2022 року були високими, вінницьке підприємство ТОВ “Френдт” продовжує надавати послуги польового сервісу. Зокрема, одним з пілотних проєктів стало створення дистанційних міношукачів на основі сільськогосподарської безпілотної техніки. Зараз кипить робота над створенням надточних карт снарядів та мін на полі. Це врятує господарства від втрат - людських життів та техніки.

Виходити в поля та ефективно працювати там, де це можливо. Ми були переконані з самого початку, що війна - це не привід відкладати посівну кампанію, яка забезпечить продовольством українців. Якщо раніше термін “сільське господарство” асоціювалося з важкою фізичною працею, то зараз - це інновації, точність посівів та діджиталізація будь-яких робіт в полі., - пише Андрій Очеретний. 

Зазначається, що фахівцям науково-дослідного центру вдається збільшувати продуктивність та якість праці й паралельно зменшувати зусилля. Наразі запущено виготовлення проводки та кабельної продукції з американської сировини для різнопланової техніки - військової, сільськогосподарської, комунальної та будівельної. Водночас на підприємстві самостійно складають модеми та надають доступ до RTK-сигналу на безкоштовній основі на період проведення військових дій в нашій країні.

Наразі в компанії працюють 100 експертів, які спеціалізуються на усіх процесах з впровадження точного землеробства для вітчизняних фермерів.

Дякуємо Віталію Шуберанському та команді за активні дії щодо відновлення України, інноваційності та соціальному спрямуванню в роботі підприємства. Війна не розділила, а навпаки - об’єднала нас всіх. Завдяки цьому реалізуються такі масштабні проєкти. Зроблено у Вінниці! Зроблено в Україні, - підсумував пан Андрій. 

Поділитися :