Новини

Вінницькі екологи перевірили рівень забруднення Південного Бугу в районі пляжу "Хімік"

15 квітня 2021, 10:54

Перевіряли воду через плями сіро-зеленого кольору на поверхні зі сторони П'ятничан.

Як ідеться на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, повідомлення про забруднення річки Південний Буг в районі пляжу "Хімік" екологи отримали 14 квітня.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю здійснили оперативний виїзд мобільною лабораторією для детального вивчення ситуації. Під час обстеження русла річки на вказаній ділянці вздовж берега зі сторони району П’ятничани екологи виявили плями сіро-зеленого кольору невідомого походження. В місцях локалізації плям відібрали проби поверхневої води для визначення вмісту забруднюючих речовин.

"В ході лабораторного дослідження відібраних проб визначались основні забруднюючі речовини, гранично допустима концентрація (ГДК) яких нормується для водойм господарсько-побутового призначення відповідно СанПін, що діяли до 01.01.2017 року, оскільки на даний час для річок немає чітких нормативів ГДК", - йдеться в повідомленні.

За результатами інструментально-лабораторного дослідження, було виявлено завищений вміст завислих речовин (480 мг/дм3, при нормативі 20 мг/дм3), вміст інших забруднюючих речовин в усіх пробах не перевищував гранично допустиме значення.

Фото: Фейсбук/Державна екологічна інспекція у Вінницькій області

Поділитися :