Новини

Вінницькі хористи запустили патріотичний челендж з виконання гімну України до Дня Незалежності

4 серпня 2021, 16:28

Керівниця Подільського камерного хору «Леонтович-капела» Ольга Бабошина запрошує долучитися усіх охочих.

Відеопривітання, записане на мальовничому березі Південного Бугу, в селищі Сокільці, на Вінниччині.

«У нас з’явилося бажання записати гімн України у власній інтерпретації. В процесі роботи над записом аудіо та зйомкою відео ми вирішили запросити до участі інших митців: музикантів, артистів, солістів ансамблів, інструменталістів. Окрім того, виникла ідея заспівати гімн у мальовничих куточках нашої країни. Нам здалося, що це буде гарна ідея, аби в переддень важливого свята в історії нашої держави гімн України прозвучав в усіх куточках нашої великої квітучої країни. Зрештою, це може стати граною пісенною традицією для нас, українців, а ми вчергове зможемо продемонструвати свою єдність, спільний патріотичний дух, любов і шану до своєї країни», - розповідає Ольга Бабошина.

Усі відеопривітання учасників челенджу, можна буде переглянути в соціальних мережах, за хештегом #30роківНезалежностіУкраїни_ГімнУкраїни. Ініціатори челенджу сподіваються, що він охопить не лише виконавців з України, але й українців, які живуть в різних куточках світу.

«Тому ми всіх будемо раді запрошувати приєднатися до цього челенджу і зробити яскравий подарунок в день 30-річчя незалежності нашої держави. Особливо буде приємно, якщо до цього доєднаються ще українці з інших діаспор, тому що культура завжди об’єднувала, давала самоідентифікацію «хто ми є» », - завершила ініціаторка челенджу.

 

Нагадаємо, 30-ту річницю Незалежності України ми святкуватимемо 24 серпня. Цьогоріч державне свято припадає на вівторок. З огляду на це, уряд ухвалив рішення зробити понеділок, 23 серпня, також вихідним днем. Тож наприкінці серпня на українців очікує довгий вікенд на чотири вихідних дні, 21 до 24 серпня. Водночас робочий день з понеділка, 23 серпня, переноситься на суботу, 28 серпня.

Поділитися :