Новини

Вінницькі легкоатлети взяли участь у змаганнях в Бельгії

27 вересня 2023, 09:27

Вихованці Вінницької МДЮСШ №1 в складі збірної України здобули перемогу над командою господарки турніру.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 23 вересня у бельгійському спортивному парку De Drie Linden, відбулись міжнародні змагання з легкої атлетики "Mile of Brussels". Як розповіла тренерка спортсменів з МДЮСШ № 1 Вікторія Юнаш, для наших бігунів – це одна з небагатьох можливостей позмагатися за кордоном та вкотре нагадати міжнародній спільноті, що в Україні триває війна за суверенітет та незалежність із підступним ворогом.

"Дані змагання – це легкоатлетична ідея з українським корінням. А цьогоріч вони вийшли на міжнародний рівень. Варто відзначити, що організація турніру була дуже гарною і в ньому взяли участь багато спортсменів. Команді від України вдалось здобути перемогу у батлі завдяки вірно обраній тактиці", – говорить Вікторія Юнаш.

Тренерка також зазначила, що змагання є командними. На старт виходять дві команди, кожна складається з п'яти спортсменів. Дистанція, яку треба подолати становить милю, що дорівнює 1609 метрам і 34 сантиметрам. За допомогою чипової системи фіксується час кожного спортсмена кожні двісті метрів, а результати виводяться на інформаційні панелі, що показують загальний час команд і різницю між ними на кожному етапі дистанції. Це дозволяє їм контролювати своє положення і приймати тактичні рішення під час змагань.

"Найцікавіше, що у кожній команді є два запасні учасники, так звані «джокери». Вони перебувають у «коридорі» та мають право одноразово замінити будь-якого бігуна своєї команди на будь-якому етапі дистанції. Перемагає команда, яка покаже найкращий спільний час усіх учасників. Якщо ж відразу кілька команд показують однаковий фінішний час до тисячних, то «золото» здобуває команда, представник якої першим перетнув фінішну лінію", – додала тренерка.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :