Новини

Вінницькі лікарі пройшли стажування в провідних клініках Німеччини

14 грудня 2022, 13:06

Навчалися медики Клінічного Центру термічної травми та пластичної хірургії лікарні ім. Пирогова.

Як повідомляють на сторінці обласного департаменту охорони здоров'я, такі навчання для українських медиків започаткували в рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Федерального міністерства охорони здоров’я Німеччини.

Першими стажування пройшли лікарі-комбустіологи з Вінниччини (ред. комбустіологія - розділ хірургії, що вивчає механізми виникнення опіків, їх перебіг, можливі ускладнення та лікування). 

Стажування проходили в опікових центрах Бохума, Берліна, Гамбурга, Дуйсбурга, Мурнау та Людвігсхафена.

"Опікові центри спеціалізуються на допомозі пацієнтам з важкими опіками, реконструктивній та пластичній хірургії.  Ми були вражені рівнем організації, оснащенням, професійній підготовці фахівців у цих клініках. Щодня були учасниками мультидисциплінарних команд і активно працювали.  Дякую усім, хто організував і посприяв наші поїзді на стажування.  Отриманні знання – це розвиток надання допомоги нашим пацієнтам з опіками", - зазначив лікар-комбустіолог, завідуючий Клінічного Центру термічної травми та пластичної хірургії обласної клінічної лікарні імені М.І.Пирогова Роман Чорнопищук.

Поділитися :