Новини

Вінницькі надзвичайники провели спільні навчання зі своїми польськими колегами

11 червня 2024, 16:48

Навчання проводилося у рамках виконання умов Договору про наміри щодо партнерства та спільної співпраці.

Як повідомляють на сайті ГУ ДСНС у Вінницькій області, до пожежно-тактичних навчань в с.Чуків Немирівської територіальної громади залучили понад 100 рятувальників та 15 одиниць спецтехніки. З польської сторони до вінничан долучилися пошуково-рятувальна група Добровільної пожежної дружини Валбжих (Республіка Польща) та медично-рятувальна група Польського Червоного Хреста. 

Головне завдання надзвичайників - відпрацювання спільних дій щодо ліквідації наслідків умовного ракетного удару по об’єкту з масовим перебуванням людей на території освітнього закладу.

За задумом навчань, в результаті потрапляння ракети у будівлю школи, відбулося часткове її руйнування та загоряння на першому поверсі.

Під завалами будівлі навчального закладу перебувають постраждалі. Працівниками об'єкта проведена евакуація 100 людей, які потребують надання медичної та психологічної допомоги. 

Спільними зусиллями надзвичайників обох країн потерпілих евакуйовано у безпечне місце та ліквідовано умовну пожежу.

Щоб робота з ліквідації надзвичайної ситуації тривала безперебійно, українські та польські рятувальники розгорнули наметові містечка, де людям надається, як психологічна, так і медична допомога.

"Дані навчання були проведені на найвищому рівні. Така співпраця є надзвичайно важливою, адже дає змогу рятувальникам обох країн підвищувати свій професійний рівень, а практичне виконання спільних заходів стало підтвердженням готовності до реагування на надзвичайні ситуації подібного характеру", - коментують в ДСНС.


Фото: ГУ ДСНС у Вінницькій області

Поділитися :