Новини

Вінницькі надзвичайники в режимі підвищеної готовності через погіршення погодних умов

29 січня 2021, 15:04

Працюють над тим, аби була міжобласна взаємодія та регулювання транспортних потоків. 

Як розповіла радіо "Місто над Бугом" речниця ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Скришевська, різке погіршення погодних умов на Вінниччині може призвести до порушення та припинення руху транспорту, також можливе відключення населених пунктів від електропостачання. За оперативною інформацією, дорожні служби області повністю готові до ускладнення погодних умов, в достатній кількості забезпечені протиожеледними матеріалами, підготовлено техніку та механізми до рятувальних робіт. Забезпечено 10-деннй запас паливно-мастильних матеріалів.

Через погіршення погодних умов територіальні підсистеми області перевели в режим підвищеної готовності та організували цілодобову роботу штабів та оперативних груп, щоб координувати дії органів управління та сил цивільного захисту, підприємств, установ і організацій.  Працюють над тим, аби була міжобласна взаємодія та регулювання транспортних потоків. Тож рятувальники закликають водіїв за можливості утриматись від поїздок.

"Підрозділи Служби порятунку завжди готові надати допомогу водіям транспортних засобів, якщо їхні автомобілі потрапляють у снігові замети. Але ми все ж таки хочемо акцентувати їхню увагу: якщо є нагальна потреба і все ж доводиться виїжджати за межі міста, водії мають мати із собою додаткове джерело живлення для своїх телефонів, також бажано мати теплий час з собою. У разі, якщо автомобіль потрапить у сніговий замет, щоб водій мав змогу відігрітися і також вчасно сповістити оперативно-рятувальну службу про те, що йому потрібна термінова допомога", - наголосила Оксана Скришевська.

За інформацією Служби автомобільних доріг, проїзд на дорогах загального користування забезпечено.

Поділитися :