Новини

Вінницькі підприємці продовжують допомагати вимушеним переселенцям

29 квітня 2022, 10:43

Так, Подільський центр допомагає з харчуванням ВПО, які проживають у школі № 9.

Як повідомляють на сайті міської ради, станом на 29 квітня у 9-ій школі проживає 68 внутрішньо переміщених осіб.

"Ми продовжуємо також комунікувати з волонтерами й підприємцями та спільно забезпечуємо харчуванням та гуманітарною допомогою вимушених переселенців", - розповіла директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Зокрема, почали співпрацю з небайдужими підприємцями, які вирішили готувати гарячі обіди за свій рахунок. Вже четвертий день Подільський центр забезпечує переселенців, що перебувають в ліцеї №9, першою та другою стравами.

Директор центру, Валерій Пилипенко, зізнається, що не міг залишитися осторонь від проблем людей, які втекли від війни.

«На базі нашого центру є їдальня, де з початку березня готують їжу для ВПО. Протягом цього часу ми надали свої послуги понад 3 200 переселенцям. Зараз на прохання міської ради ми вирішили допомогти людям, які наразі проживають у школі №9. Привозимо сюди гарячі обіди - суп або борщ, каша чи макарони. До меню обов’язково входить м'ясо чи риба. Також, ми бачили, що у школі є і сім'ї з дітьми, тому в планах - забезпечити їх смаколиками, а саме йогуртами, морозивом, соками та іншими солодощами, адже розумію, що вони, як і всі діти хочуть поласувати чимось смачненьким», – каже директор центру «Подільський» Валерій Пилипенко.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :