Новини

Вінницькі підприємства презентували інноваційні розробки для створення безпечного середовища у місті

11 червня 2021, 14:46

Запропоновані інновації передбачають зростання економічного потенціалу Вінниці.

Представники компаній, які є учасниками Вінницького кластеру приладобудування та автоматизації, презентували міському голові Сергію Моргунову сучасні інноваційні продукти, які можна використовувати для створення безпечного середовища у Вінниці. Після підписання Меморандуму про співпрацю шість приватних компаній проаналізували потреби Вінниці в автоматизацій корпоративних і виробничих процесів та запропонували технічні  рішення у вигляді спільних продуктів, які б могли зацікавити споживача.  

Зокрема, компанія "Інновінпром" розробляє інтелектуальні системи контролю та аналізу роботи підприємства з функцією управління окремими виробничими процесами. Компанія "Майтек" готова запропонувати місту програмне забезпечення для автоматизації бізнес-процесів у сфері торгівлі, готельного обслуговування та контролю за персоналом. Компанія "Вінаерогіс" – цифрові карти міста на основі аерофотозйомки, для якої вінницькі фахівці розробили безпілотні літальні комплекси. ТОВ "Промавтоматика  Вінниця" планує встановити датчики наявності автомобіля на паркувальних майданчиках міста, необхідні для контролю паркомісць; а також може облаштовувати на вінницьких вулицях пішохідні нерегульовані переходи, які активуються автоматично. Про це "Місту над Бугом" розповів директор ТОВ "Промавтоматика  Вінниця" Михайло Ганчук.

"Виробництво починається з ідеї, і ми періодично збираємось, влаштовуємо так звані брейншторми, де ми генеруємо ініціативи, які можуть бути цікавими і мати потенціал. У нас вже були такі брейншторми, ми хотіли зараз з вами коротко поділитись цими напрацюваннями. Можливо, якісь відгукнуться і ви нам підкажете, і, можливо, у вас є якісь свої ідеї, які ми теж внесемо сюди і будемо розробляти", – сказав Михайло Ганчук.

Ідеї компаній-учасниць Вінницького кластеру приладобудування та автоматизації зацікавили міського голову Сергія Моргунова, тож у майбутньому окремі з них реалізують, – каже міський голова.

"По-перше, що таке кластеризація? Це об'єднання заради кількох напрямків. У нас фактично є 3 мети: це стимулювання розвитку приладобудування у Вінниці з запровадженням інноваційних технологій; це створення якісних робочих місць; це, звичайно, сплата відповідних податків – і, відповідно, це розвиток. Вони дійсно об'єдналися, допомагають один одному", – зауважив Сергій Моргунов.

Зацікавила міського голову також ідея створення 3-Д моделі історичних будівель міста для проведення віртуальних екскурсій, що є дуже актуально в умовах пандемії. А ще Сергій Моргунов запропонував Товариству "Промавтоматика Вінниця" розробити індивідуальну підсвітку 50-метрового українського прапора, який замайоріє на Замковій горі у Вінниці напередодні 30-річчя Незалежності.

Додамо, що Громадська Спілка "Вінницький кластер приладобудування та автоматизації" створена для зростання економічного потенціалу міста Вінниця та Вінницької області через підвищення конкурентоспроможності його учасників та розвитку регіональної інноваційної екосистеми промислових високотехнологічних секторів.

Поділитися :