Новини

Вінницькі поліцейські допомогли знайти двох братиків, які не повернулись додому після колядування

8 січня 2021, 15:19

Хлопчики пішли колядувати до сусіднього села та зайшли погрітися до покинутого будинку.

Поліцейські м. Козятин розшукали двох братів 9 та 11 років, які увечері 7 січня пішли колядувати та не повернулись додому. Працівники поліції знайшли хлопчиків у сусідньому селі в нежилому будинку, куди вони зайшли погрітись. Про це ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області. 

8 січня близько першої ночі на спецлінію поліції 102 з повідомленням про зникнення дітей  звернулась жителька села Титусівка Козятинського району. Жінка розповіла, що близько 17.00 години двоє її неповнолітніх синів  пішли колядувати та не повернулися додому. Мобільних телефонів діти при собі не мали.

На пошуки дітей залучили весь особовий склад місцевої поліції та працівників ювенальної превенції. Поліцейські опитували мешканців села, знайомих та сусідів родини, прочісували територію населенного пункту та оглядали закинуті місця у селі.

Під час розмови з однолітками хлопчиків поліцейські дізналися, що діти пішли колядувати до сусіднього населенного пункту. Через три години пошуків поліцейські знайшли неповнолітніх у селі Сигнал в нежилому будинку на околиці села. Зі слів дітей, вони пішли колядувати, а коли зрозуміли, що вже пізно, боялися повертатися додому. Аби не замерзнути, хлопці знайшли нежилий будинок і до ранку вирішили залишитись у ньому.

З неповнолітніми та їх батьками працівники поліції провели профілактичну бесіду. Відносно матері розшуканих дітей поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративне правопорушення "Невиконання батьками чи особами, що їх заміняють, обов’язків по вихованню дітей". За таке правопорушення передбачено штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поділитися :