Новини

Вінницькі рятувальники отримали нову пожежну автоцистерну

11 січня 2022, 17:09

Новий спецавтомобіль для пожежної частини №3 має підвищену прохідність, обладнаний новітнім оснащенням та вміщує 5 тонн води

Машина призначена для доставки до місця пожежі бойового розрахунку, засобів пожежогасіння, пожежно-технічного озброєння і служить для гасіння пожеж водою і повітряно-механічною піною. Вартість автомобіля 7 млн 400 тисяч гривень. Як розповів Місту над Бугом Костянтин Міщук, начальник 3-ї державної пожежно-рятувальної частини, це вже третя велика машина, яка є у підпорядкуванні їхньої пожежної частини:

«Сьогодні у нас відбувається вручення нової пожежної автоцистерни на шасі автомобіля МАЗ. Вона має підвищену прохідність і з більшою кількістю запасу вогнегасних речовин: води і піноутворювача. Ця автоцистерна має більш новітнє оснащення: компресор для заправки апаратів, компресор для підкачування коліс, переносні радіостанції, групові та індивідуальні ліхтарі, 5 тонн води і 500 л піноутворювача», - розповів пан Костянтин.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Можливості пожежної машини показали і міському голові Сергію Моргунову. Він відзначив, що Вінниця за останні 6 років направила понад 10 млн гривень на оновлення пожежної техніки, адже безпека городян має бути на першому місці:

«Приємно, що вінницькі працівники служби надзвичайних ситуацій досить бережно ставляться до всього обладнання. Сьогодні дійсно актуальне питання спецодягу для повноцінного виконання своїх обов’язків. Я вважаю, що вінничанам є ким пишатися, тому що це, практично як лікарі, перші люди, до кого звертаються вінничани у надзвичайних ситуаціях. Наше завдання, щоб територіальна громада максимально у межах своїх можливостей підтримувала хлопців, щоб вони дійсно якісно виконували свої обов’язки», - зазначив міський голова.

Додамо, що на базі 3-ї пожежної частини м. Вінниці, яка розміщена на Старому місті, є 4 великі пожежні машини та один спецавтомобіль, який виїжджає на дорожньо-транспортні пригоди та працюють 49 пожежників. Загалом у Вінниці працюють 6 пожежних частин.

Читайте також:
У Вінниці рятувальники ліквідували пожежу в лазні

Поділитися :