Новини

Вінницькі шахісти вибороли 10 медалей та командний кубок на Спортивних іграх України

16 травня 2023, 12:01

У запеклому протистоянні вінничанам вдалось здобути друге командне місце на змаганнях у Рівному.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, збірну Вінниччини на змаганнях серед студентів закладів передвищої освіти представляли дві дівчини та двоє хлопців з Вінницького технічного фахового коледжу та Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну. 

"Було три види програми. У класичній грі Вінницька команда завоювала перше місце, а в швидких та блискавичних шахах – друге. Таким чином за сумою всіх трьох видів програми наша збірна посіла другу сходинку п’єдесталу, поступившись лише збірній Львівської області. А третє місце посіли господарі – команда Рівненської області", – розповів тренер нашої збірної Михайло Шафір.

Найкращий результат, за словами Михайла, продемонструвала Іванна Свинарчук – представниця Вінницького фахового коледжу будівництва. 

"Іванна здобула три золоті медалі в особистому заліку в усіх видах програми. За весь час змагань вона втратила тільки пів очка, набравши 8,5 із 9 можливих. Ця дівчина приїхала до нас із Хмельницької області, де займалася у гуртку, брала участь у районних змаганнях, а зараз це її перший результат у складі нашої Вінницької команди і дуже яскравий", – додає Михайло.

Також непоганий результат показала Діана Франишина, взявши "золото" за класичні та "бронзу" за швидкі та блискавичні шахи.

Не залишились без нагород і юнаки. Богдан Станіславський та Владислав Червінський здобули по дві срібні медалі в особистому заліку.

Тренер збірної зазніється, що через тривалий проміжок без виїзду на змагання через пандемію та війну не сподівались на такий високий результат. 

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :