Новини

Вінницькі школярі зможуть скласти понад п'ять тестів під час основної сесії ЗНО

10 листопада 2021, 14:37

Додаткові тести платні.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання у 2022 році триватиме з 23 травня до 17 червня. Відповідні дати затверджено наказом Міністерства освіти і науки України.

Реєстрація для участі у ЗНО триватиме з 1 лютого до 9 березня. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів чи студентів для проходження  державної підсумкової атестації у формі ЗНО до 1 березня.

Не пізніше 29 квітня у зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Як нагадала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко цього року учасники матимуть право додатково скласти тести ЗНО за власні кошти.

«Цього навчального року 5 предметів можна здавати безкоштовно, якщо хочеш здати ще, можна всі здати, але за це треба платити і обирати предмети ти можеш сам», - пояснила пані Оксана.

Загалом до переліку предметів, з яких у 2022 році буде проведено ЗНО, включено 11 дисциплін. Також  учасник ЗНО, окрім п'яти гарантованих державою тестів зможе додатково, за бажанням, взяти участь у тестуванні з інших предметів з цього переліку. Розпочнеться основна сесія ЗНО тестування з фізики 23 травня і завершиться 17 червня екзаменом з біології.

Поділитися :