Новини

Вінницькі слідчі завершили розслідування стосовно керівника медзакладу, який вимагав хабар за оформлення інвалідності

16 жовтня 2024, 13:02

52-річний директор центру первинної медико-санітарної допомоги вимагав 40 тисяч гривень в громадянина за сприяння в отриманні третьої групи інвалідності його доньці при проходженні МСЕК. 

Як зазначається на сайті ГУНП у Вінницькій області, за грошову винагороду посадовець здійснював вплив на видачу фальсифікованих документів, які допоможуть прийняти «правильне» рішення медико-соціальній експертній комісії.

Під час документування кримінального провадження правоохоронці встановили, що у вересні 2023 року 52-річний директор медзакладу вимагав у жителя Вінницького району хабар. Він сприяв в отриманні третьої групи інвалідності його доньці при проходженні МСЕК. Свою «допомогу» посадовець оцінив у 40 тисяч гривень, які він хотів отримати частинами, але йому це завадили зробити правоохоронці.

"Слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.


Фото: Вінницька обласна прокуратура

Поділитися :