Новини

Вінницькі спортсмени стали призерами чемпіонату України зі стрільби

15 лютого 2021, 17:59

Змагання були першим етапом відбору на чемпіонат Європи, що відбудеться наприкінці травня в Хорватії.

Як ідеться на сайті Відділення НОК у Вінницькій області, відкритий чемпіонат України зі стрільби кульової прозодив з 6 по 11 лютого у Львові. Вінницькі спортсмени змагалися у стрільбі з гвинтівки, пістолета та по рухомій мішені. Фінансування їх поїздки відбулося за рахунок коштів управління фізичної культури та спорту Вінницької ОДА.

Вінниччину представляли 35 стрільців, серед яких 29 у складі національної збірної команди України. Загальна кількість учасників на змаганнях – близько 350 з 16 областей України.

За результатами змагань, у стрільбі з гвинтівки у вправі ГП-6 золото виборола жіноча трійка у складі: Олесі Чайки, Дар’ї Волошиної та Дар’ї Римської. У стрільбі з гвинтівки у вправі ГП-6 золото здобула чоловіча трійка у складі: Олега Царькова, Кирила Козюка, Вадима  Бондарчука. Олег Царьков посів 1-е місце особисто у фінальній боротьбі. У стрільбі з гвинтівки (змішаній парі ГП-мікст), вінницькі спортсмени вибороли 1 та 2 місця. Це відповідно Дар’я Волошина та Кирило Козюк; Олеся Чайка і Олег Царьков. У стрільбі з гвинтівки по рухомій мішені Анастасія Жученко стала срібною призеркою у вправі ГП-11А.

У загальнокомандному заліку серед 16-и областей України Вінниччина посіла 3-е місце, здобувши 9 золотих і 3 срібних медалей.

"Цей чемпіонат України був першим етапом відбору на чемпіонат Європи зі стрільби кульової. Попередньо одразу п’ять вінницьких спортсменів (Олег Царьков, Валентина Гончарова, Дар’я Римська, Анастасія Жученко, Данило Даніленко) представлятимуть Вінниччину у складі національної збірної команди України на чемпіонаті Європи. Він відбудеться наприкінці травня 2021 року в м. Осієк (Хорватія)", розповів президент Вінницької обласної федерації кульової стрільби Віктор Щерба.

Фото: noc-vin.org.ua

Поділитися :