Новини

Вінницькі учні повертаються за парти

30 квітня 2021, 10:08

Початкова школа навчатиметься офлайн, а учні старшої школи – за змішаною формою.

Навчання у школах розпочнеться 5 травня. Молодші класи навчатимуться офлайн, а учні старшої школи – за змішаною формою. Тобто клас ділитимуть на дві підгрупи, які по черзі відвідуватимуть школу. Відповідне рішення сьогодні схвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це в коментарі "Місту над Бугом" повідомила Оксана Яценко, директорка департаменту освіти Вінницької міської ради.

Триватиме навчальний рік для вінницьких школярів до 4 червня включно. За словами Оксани Яценко, це пов’язано з тим, що згідно з новим законодавством, кількість навчальних днів має становити 175. А враховуючи те, що канікули у школах продовжували на тиждень, продовжили і навчання.

"Враховуючи те, що в нас були подовжені канікули, що ми намагалися регулювати канікулами ось ці дистанційні і онлайн-процеси, у нас виходить закінчення навчального року 4 червня. Дійсно, це рішення приймають навчальні заклади. Вони завжди у серпні перед навчальним роком затверджують структуру навчального року засіданням педагогічної ради", – розповіла Оксана Яценко.

Останні дзвоники цьогоріч проводитимуться в школах з обмеженою кількістю дітей, і бажано в одному класному колективі, зазначила Оксана Яценко:

"На жаль, великих свят, заходів не може бути. Тому я все ж думаю, що як Перше вересня, так і Останній дзвоник має проводитися при обмеженій кількості дітей, бажано в одному класному колективі. Але це рішення приймає адміністрація школи. А якщо на подвір'ї, то має бути дотримана вимога санітарної дистанції", – додала Оксана Яценко.

Додамо, що заклади освіти мають працювати з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Поділитися :