Новини

Вінницькі юннати передають захисникам фіточаї та вітамінні мікси

24 лютого 2023, 13:33

Також юні натуралісти виготовляють на заняттях бліндажні свічки та плетуть маскувальні сітки.

Такі патріотичні акції відбуваються щовихідних, до них залучають і батьків. Минулотижневе зібрання отримало назву "Виховуємо патріотів".

На локації «Переможний напій українських соловейків» юннати фасували чаї і лікарські трави. У майстерні  «Світло переможе темряву» створювали окопні свічки. На локації «Вітамінний мікс» нарізали і фасували по банках різні овочі і фрукти, перемішуючи їх з медом. Також плели маскувальні сітки. Водночас працювали творчі майстерні, де школярі створювали патріотичні малюнки для бійців і дитяча кінозала.


Більше новин – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


"Все підготовлене на майстер-класах оперативно передамо на фронт. Мед є хорошим консервантом. За його допомогою нарізані овочі і фрукти зберігаються у банках кілька днів. За цей час їх доставлять до бійців", – пояснила культорганізатор обласної станції юннатів Валентина Мельник.

За словами представниці волонтерського центру «З Україною в серці» і громадської організації «Подільська ластівка» Оксани Іванькової, на станції юннатів почали допомагати фронту із перших днів війни. Педагоги-волонтери вже 12 разів їздили на Донеччину, із них 6 – у прифронтові зони. Побували й в інших «гарячих» точках, особливо на початку повномасштабного вторгнення РФ. Серед іншого, передають бійцям тепловізори, генератори, рації та інше необхідне обладнання.

Поділитися :