Новини

Вінницьких дітлахів запрошують до творчих занять у гуртку "Кераміки та гончарства"

19 вересня 2023, 14:39

Малеча під супроводом педагогів освоїть різноманітні прийоми ліплення із глини, познайомиться з етнографічними особливостями кераміки різних регіонів України, тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, безкоштовний гурток кераміки та гончарства активно працює при Вінницькому Палаці дітей та юнацтва з 1969 року.

Тут малеча створює різноманітні глиняні вироби: від простих ліплених тваринок, іграшок-свистунців та об'ємних виробів до гончарних виробів з нефарбованої глини та керамічного посуду, оздобленого традиційними орнаментами, які презентують на різного роду виставках.

За останні роки вихованці стали багаторазовими учасниками та призерами конкурсу юних майстрів народних ремесел "Поділля. Творчість. Діти", "Український сувенір", Міжнародного молодіжного фестивалю "Опішне" та фестивалю народних ремесел "Шешори", обласного конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва "Знай і люби свій край".

Долучитися до гуртка можуть діти від чотирьох років. 

“Якщо ваша малеча цінує українське народне мистецтво, мріє зберегти та відродити традиції гончарства, полюбляє створювати керамічні іграшки, ми радо зустрінемо їх на заняттях нашого гуртка”, – зазначила керівниця гуртка Вікторія Бондар.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :