Новини

Вінницьких підприємців, які з 1 січня не встигли зареєструвати касові апарати, не штрафуватимуть

24 січня 2022, 10:57

Мораторій на перевірки діятиме на період адаптивного карантину, тобто до 1 квітня.

Про це «Місту над Бугом» розповіла заступниця начальника головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат. З 1 січня 2022 року застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку ІІ та ІІІ групи. Таких на Вінниччині – 44 тисячі. Станом на сьогодні касові апарати зареєстрували лише 40% ФОПів. Від обов’язкової вимоги з 1 січня проводити операції купівлі-продажу товарів, через касові апарати, звільнені лише підприємці I групи та ФОПи, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості. Наголошує пані Оксана.

«На сьогодні у нас існує мораторій на проведення перевірок за РРО та ПРРО крім підакцизної групи товарів. Тобто ми маємо право здійснювати фактичні виїзні перевірки лише з питань перевірки підакцизних товарів. Всі інші, які проводять діяльність із торгівлі, громадського харчування, послуги і все інше ми не здійснюємо перевірки», - розповіла пані Оксана.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Оксана Домерат розповіла про переваги та особливості застосування програмного реєстратора розрахункових операцій. Заяву про реєстрацію програмного забезпечення платнику податків необхідно подати в електронній формі через Електронний кабінет, з використанням цифрового підпису. Програмний касовий апарат можна встановити у вигляді додатку, на смартфон або планшет.

«Сьогодні найбільше питань із обліку витрат, товарні залишки. Ми доводимо всім платникам, що витрати, підтвердження витрат обов’язкове лише для реалізації трьох видів товарів чи послуг це: медпослуги\медпрепарати, складна побутова техніка і торгівля дорогоцінними металами. Платники, які здійснюють такі види діяльності повинні здійснювати облік придбаних товарів, тобто товарний облік, всі інші ведуть облік доходів, тобто не підтверджуючи свої витрати», - пояснила заступниця начальника головного управління ДПС Вінниччини.

Читайте також:
COVID-сертифікат діятиме менше: попередження для вінничан

Поділитися :