Новини

Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок співмешканцям, через яких померло немовля

25 травня 2023, 14:31

Трагедія сталась у січні 2019 року, коли чоловік, роздратувавшись від плачу 1,5-річного малюка, вихопив його з рук матері та з силою жбурнув на диван.

Про це повідомляють на ФБ-сторінці Вінницької обласної прокуратури, апеляційний суд залишив без змін вирок Вінницького районного суду, згідно з яким 45-річного жителя Вінницького району та його 30-річну співмешканку за спричинення смерті немовляті було засуджено до позбавлення волі.

Чоловіку інкримінувалося нанесення півторарічному сину співмешканки тяжких тілесних ушкоджень, від яких дитина померла (ч. 2 ст. 121 КК України), матері хлопчика – залишення дитини в небезпеці (ч. 3 ст. 135 КК України).

Трагедія сталася у січні 2019 року. Вінничанин, роздратувавшись від плачу малюка, вихопив його з рук матері та з силою жбурнув на диван. Дитина вдарилася об дерев’яну дошку дивана. Маля отримало тяжкі тілесні ушкодження - переломи та вивихи верхньої та нижньої кінцівок. Матір, усвідомлюючи небезпечний для життя і здоров’я стан дитини, за медичною допомогою не звернулася. Відтак на п’ятий день після отримання травм хлопчик помер.

"В апеляції сторона захисту просила суд закрити справу щодо чоловіка у зв’язку з недоведеністю, а щодо жінки – зменшити міру покарання. Водночас прокурор наполягав на реальному покаранні обвинувачених, вказуючи на неможливість пом’якшення вироку особам, що притягуються до відповідальності за тяжкий злочин", - розповіли в прокуратурі.

Вінницький апеляційний суд підтримав позицію прокурора та залишив у силі вирок суду першої інстанції, яким чоловікові призначено покарання у виді 9 років 6 місяців позбавлення волі, а жінці – 5 років позбавлення волі.

Фото: ілюстративне

Поділитися :