Новини

Вінницький художній музей презентував виставковий проєкт "Сила дружби"

13 січня 2021, 15:09

У ньому автор розкрив тему спільних рис і схожих явищ в історії та культурі України та інших народів. 

Експозиція проєкту складається з 12 гобеленів вінницького художника Анатолія Гайструка. Вони були створені для україно-французького проєкту "Омріяна великим Кобзарем" до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. У гобеленах митець поєднує традиційні та нові техніки, стародавні та сучасні мотиви. Наразі виставку можна переглянути на фейсбук-сторінці Вінницького обласного художнього музею.  

Як розповів "Місту над Бугом" науковий працівник музею Павло Медончак, на фейсбук-сторінці також розмістили картину-пазл "Козак Мамай" українського художника  Василя Овчиннікова, яку кожен охочий самостійно зможе скласти у вільний час.

Нагадаємо, що вінницький художній музей почав викладати у Фейсбук картини-пазли ще навесні. У період карантину вони зацікавили багатьох користувачів соцмереж, тож проєкт вирішили продовжувати. Щовівторка музейні працівники розміщують на сторінці обласного художнього музею нову картину-пазл. 

"Даємо твір, тобто він розбивається на фрагменти, і кожен бажаючий може його зібрати. Якщо є інформація про автора, ми завжди її подаємо, також ми стараємось зробити лаконічний мистецтвознавчий опис того чи іншого твору", - зауважив Павло Медончак.

Поділитися :