Новини

Вінницький інклюзивно-ресурсний центр №2 переїхав у нове приміщення

4 січня 2021, 10:22

У Центрі облаштували сенсорну кімнату, залу для реабілітації та кабінети для корекційно-розвиткових занять.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, Вінницький інклюзивно-ресурсний центр №2 в грудні переїхав у нове приміщення. Раніше заклад розміщувався на базі спецшколи на вулиці Келецькій. Для того щоб створити більш комфортні умови для відвідувачів Центру та його працівників, міська влада виділила окреме приміщення по Замостянській, 51. Тут провели капітальний ремонт за стандартами інклюзії. Облаштували сенсорну кімнату, залу для реабілітації, кабінети для корекційно-розвиткових занять, закупили спеціальне сучасне обладнання.

"Пісочна анімація, сенсорні світильники, інтерактивний стіл, "сухий" басейн. Це все обладнано в інклюзивно-ресурсному центрі №2. Тут допомагають дітям з особливими освітніми потребами розвивати соціальні та пізнавальні навички, емоційний інтелект, а ще - займаються з ними лікувальною гімнастикою. Упевнений, що оновлення Центру сприятиме покращенню якості послуг. А це ще один крок з розвитку інклюзивної освіти у Вінницькій громаді", - зауважив Сергій Моргунов.

Інклюзивно-ресурсний центр на Замостянській буде обслуговувати мешканців Лівого берегу міста та приєднаних громад. З юними вінничанами працюватимуть професійні педагоги, вчителі-дефектологи, логопеди, практичні психологи. 

Фото - фейсбук-сторінка Сергія Моргунова.

Поділитися :