Новини

Вінницький краєзнавчий музей передав на реставрацію до Києва сімейні реліквії родини Миколи Леонтовича

9 лютого 2022, 10:03

Це стало можливим завдяки грантовій програмі Посольства США.

Реставруватимуть піаніно та килим, датовані 19 століттям. Роботи проводитимуть фахівці Національного науково-дослідного реставраційного центру України.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


У 2020 році вінницький краєзнавчий музей подав заявку на участь у конкурсі і виграв грант - 27 тисяч доларів. Як повідомила на брифінгу директорка вінницького краєзнавчого музею Катерина Висоцька, піаніно, яке музейникам передала донька композитора Миколи Леонтовича Галина, зазнало сильної корозії та значних ушкоджень. Музичний інструмент реставруватиме завідувач відділу реставрації меблів Національного науково-дослідного центру Олександр Закусило, який раніше врятував від руйнування письмовий стіл Симона Петлюри.

"А килим буде реставрувати завідувачка відділу реставрації тканин Національного науково-дослідного реставраційного центру Тетяна Мінжуліна. У нас з нею була довга співпраця, вона нам реставрувала цехові прапори 18-19 ст., які зараз знаходяться в експозиції нашого музею", - розповіла Катерина Висоцька.

Триватимуть реставраційні роботи упродовж двох років, після чого сімейні реліквії родини автора всесвітньовідомого «Щедрика» повернуться до Музею композитора Миколи Леонтовича, в село Марківку Гайсинського району.

Фото: Фейсбук/Музей композитора М. Д. Леонтовича

Поділитися :