Новини

Вінницький ліцей №7 носитиме ім'я Олександра Сухомовського

29 січня 2021, 09:40

Відповідне рішення прийняли на громадських слуханнях 27 січня.

Як інформують на фейсбук-сторінці навчального закладу, у слуханнях взяли участь вчительський колектив, батьки учнів та випускники школи. Рішення про присвоєння комунальному закладу "Загальноосвітній школі І-ІІ ступенів - ліцею №7 Вінницької міської ради" імені Олександра Григоровича Сухомовського прийняли одноголосно.

"Важливий день в історії школи... Хвилюючий день для шкільної родини: вчителів, батьків, учнів, випускників... Сумний та водночас переповнений гордістю день для дружини, дітей, онуків... Успіхам, визнанню, здобуткам ліцей завдячує саме Олександру Григоровичу і з гідністю буде носити його ім‘я!" – йдеться у дописі.

Фото: Facebook/Національна автентична школа КЗ "НВК: ЗШ І-ІІ ст. - ліцей №7 ВМР"

Додамо, Олександр Сухомовський з 1990 року очолював вінницьку школу-ліцей №7. За його керівництва відбулось створення інтернаціональних класів, у яких школярі вивчають мови та культури національних меншин, та налагодилось побратимство з ліцеєм ім. Бенуара (Лімож, Франція). У 2004 році навчальний заклад визнано переможцем акції "Народний бренд - 2003" у номінації "Найкраща школа". У 2006 році школа-ліцей № 7 стала лауреатом конкурсу "100 кращих шкіл України" в номінації "Школа успіху". За резуль­татами атестаційної експертизи управління освіти Вінницької міської ради навчальний заклад атестований з відзнакою. У 2006-му Олександру Григоровичу присвоєно звання Заслуженого працівника освіти України. Олександр Сухомовський помер 22 вересня 2020 року у віці 75 років від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Поділитися :