Новини

Вінницький мер проінспектував реконструкцію вулиці Батозької

18 листопада 2021, 17:13

Роботи мають завершити до кінця наступного року.

Реконструкцію на ділянці протяжністю 650 метрів проводитимуть комплексно: перекладуть трамвайні колії за технологією оксамитового шляху, оновлять дорогу, тротуари, встановлять два нових павільйони для зупинок громадського транспорту, влаштують велодоріжки та паркомісця. Отримає вулиця і нове освітлення. Підготовчі роботи майже виконані: вже фактично проклали одну гілку мережі водогону, футляри для відеонагляду, зовнішнього освітлення, мережі зв’язку. Після підготовки необхідної інфраструктури, візьмуться за озеленення.

«Реалізація цього проєкту – це впровадження реновації всього Ближнього Замостя. Розпочалося все ще у 2018 році з вулиці Замостянської. Батозька у нас також була у планах давно. Сьогодні, враховуючи фінансові можливості, ми змогли підійти до масштабної комплексної реконструкції цієї вулиці. Фактично з минулого століття тут нічого такого не проводилось. Це буде зовсім інше рішення з точки зору просторової позиції. Тут будуть комфортні умови для всіх учасників руху», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Вулиця Батозька – це частина так званої лінії Корсо – головної просторової вісі розвитку міста. Реконструкція вулиці інтегрує район у структуру міста та сприятиме розвитку бізнесу. Це створить комфортні умови для мешканців Ближнього Замостя, покращить ділову активність в цьому мікрорайоні. Також міський голова зазначив, що реалізація проєкту важлива і з погляду цілей Стратегії 3.0. Реконструкція вулиці Батозької враховує можливе будівництво шляхопроводу Янгеля–Ватутіна. Міст з’єднає мікрорайон Тяжилів з центром Вінниці.

Також реконструкція вулиці Батозької пов’язана з проєктом «Вінницька миля», який передбачає комплексне перетворення проспекту Коцюбинського та створення сучасного транспортного вузла на Привокзальній площі. реконструкцію вулиці Батозької проводять коштом бюджету вінницької громади.

Світлини з публікації міськради

Поділитися :