Новини

Вінницький міський Центр «Гармонія» імені Раї Панасюк опікуватиметься внутрішньопереміщеними особами

26 серпня 2022, 14:41

Люди з інвалідністю, які є переселенцями  можуть отримувати послуги «Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк». Відповідне рішення прийнято на сесії міськради. 

На сайті міськради пишуть, що комплексна підтримка переселенців, створення належних умов для їхньої адаптації та інтеграції у життя Вінницької територіальної громади – серед основних завдань міської ради. Тож люди з інвалідністю, які вимушено переїхали до Вінниці матимуть доступ до послуг, які надає міський центр реабілітації. Єдиною умовою для цього є обов'язкове перебування на обліку в департаменті соціальної політики.  

Як розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова, вони можуть звернутись у Вінницький міський цент «Гармонія», де опікуються дітьми та молоддю з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату та центральної й периферичної нервової системи, дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності.

Центр надаватиме клієнтам та членам їх сімей/законним представникам соціальних послуг, послуг із комплексної реабілітації: соціальної, психологічної, психолого-педагогічної, ранньої реабілітації дітей з інвалідністю та послуги раннього втручання. У Центрі також сприяють участі своїх клієнтів у творчій, культурній, спортивній та інших сферах громадсько-корисної діяльності.

Люди з інвалідністю з-поміж ВПО у Центрі можуть безкоштовно отримати інвалідний візок – спеціалісти допоможуть підібрати саме той, який є необхідним. Адже часто, тікаючи від війни, немає можливості взяти з собою візок. Можуть переселенці скористатись й послугою служби перевезення людей на візках, яку можна замовити за тел. 067-43-000-62.

Водночас у Центрі продовжують опікуватись вінничанами, які перебувають на обліку. Серед іншого тут надають консультації психолога, логопеда, соціальних педагогів. Фахівці проводять лікувальну фізкультуру та масажі тощо. Щодня служба перевезення людей на візках, яка діє при Центрі, доставляє людей до лікарень, місць проживання, вокзалів тощо.

 

Поділитися :