Новини

Вінницький міський голова: Підтримуємо ОСББ, де створюють пункти обігріву та закуповують генератори

6 січня 2023, 10:44

24 вінницькі ОСББ, які придбали генератори, вже подали заявки на часткову компенсацію з бюджету.

Як ідеться на сайті міської ради, за умовами програми міська рада бере на себе фінансування робіт на суму 50% від вартості генератора, який співвласники багатоквартирних будинків купували для облаштування пунктів обігріву у своїх найпростіших укриттях.

«Наприклад, це може бути ремонт електрощитових, заміна дверей чи вікон на енергоощадні, тощо. В умовах військового стану, ми маємо розуміти, що ці роботи можуть бути пов’язані виключно з заходами по енергозбереженню чи енергоефективності. Адже з фінансуванням інших заходів зараз є проблема на рівні держказначейства», - зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман..

Якщо сума виконаних робіт виходить більшою ніж 50% вартості генератора, різницю ОСББ має покрити самостійно. Або ж, якщо йдеться про більш масштабі роботи, які проводяться в рамках програми співфінансування міської ради і вони пов’язані з енергозбереженням, то, за бажанням ОСББ, загальна вартість внеску мешканців будинку може бути зменшена на половину вартості генератора.

Щоб долучитися до участі в програмі голів, ОСББ просять впродовж найближчих тижнів подати у відділ звернень міської ради лист-звернення про участь в програмі в межах визначеної суми, документи, які засвідчують придбання генератора та протокол зборів правління.

Поділитися :