Новини

Вінницький міський голова: Розпочинаємо новий спільний проєкт із німецьким містом-побратимом Карлсруе

18 квітня 2024, 12:42

Ініціатива спрямована на подолання інфраструктурних викликів, які виникли внаслідок війни у Вінниці, та й загалом в громадах центрального та західного регіонів. 

Про це у своєму тг-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов. 

Йдеться про збільшення навантаження на дороги та громадський транспорт громади через те, що суттєво зросла кількість мешканців та приватних автівок. І це робить пересування містом складнішим і довшим.

"Якщо залишити це питання без уваги, з кожним роком ситуація на дорогах громади, особливо в центральній частині, ставатиме гіршою", - наголосив Сергій Моргунов. 

Тому міська влада вже сьогодні шукає рішення, які можуть змінити ситуацію та покращити міську мобільність. У планах – пришвидшення руху громадського транспорту Соборною зі збереженням пріоритетності пішоходів та велосипедистів. 

За основу візьмуть досвід європейських фахівців, які вже успішно реалізовували подібні проєкти, зокрема в Німеччині.

"Працювати над проєктом будемо за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва (BMZ) та Engagement Global gGmbH (EG). Цей грант допоміг залучити муніципалітет Карлсруе. Наразі разом із нашими закордонними партнерами розроблятимемо план трансформації, а після Перемоги України – будемо реалізовувати всі напрацювання", - додав очільник громади.

Фото: тг/Сергій Моргунов

Поділитися :