Новини

Вінницький міський голова Сергій Моргунов передав обладнання мобільним вогневим групам, які полюють на ворожі дрони

31 січня 2024, 15:00

Обладнання передали представникам двох військових частин. Сьогодні вони отримали 20 тепловізорів, 40 прожекторів та 40 зарядних станцій Bandera Power.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 31 січня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із представниками депутатського корпусу, координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передали військовим обладнання, яке допоможе полювати на ворожі дрони.

«Це обладнання призначене для роботи мобільних вогневих груп по Вінницькому району з протидії БпЛА типу “шахед”. Це обладнання буде корисним особливо вночі. Прожектор підсвічує ціль і мобільна вогнева група, залежно від наявного у неї типу озброєння, працює по цілі. Наприклад, прожектори, які ми сьогодні отримали, можуть підсвічувати ціль на відстані трьох кілометрів», – говорить військовослужбовець, який працює у складі мобільної вогневої групи.

Підтримка українських оборонців – пріоритет номер один у роботі муніципалітету та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, говорить вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Загалом на пріоритет «Безпека та оборона» цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :