Новини

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підбив підсумки року роботи міжрегіонального гуманітарного штабу

31 березня 2023, 13:21

Впродовж року міжрегіональний гуманітарний штаб допомагав військовим, ВПО, соціально вразливим категоріям населення та містам, які найбільше постраждали від російської агресії, зокрема у Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях. За цей час гуманітарний штаб прийняв і розподілив понад 2 тисячі тонн гуманітарних вантажів.

Понад 58 мільйонів гривень було направлено гумштабом на допомогу Збройним Силам України, 77 мільйонів гривень – вимушеним переселенцям і малозабезпеченим громадянам. Очільник громади подякував громадським організаціям, містам-побратимам, представникам бізнесу та волонтерам, які надавали та доставляли гуманітарну допомогу. Особливу подяку міський голова Сергій Моргунов висловив представникам тих громадських і волонтерських організацій, які ризикуючи життям, їздили з гумвантажами у найгарячіші точки.

У нас не було спеціальної методички як діяти на початку війни. Завдяки згуртованості людей перед зовнішньою агресією рф і тими викликами, і тим страхом та нерозумінням, український народ достатньо серйозно продемонстрував свою злагодженість та наполегливість. З перших днів було багато запитів та запитань від наших міст-побратимів, різних організацій, міжнародних партнерів, благодійних фондів, звичайних громадян та депутатів - що робити і чим можна допомогти. Так само до нас зверталися з інших регіонів. Тоді ж ми зрозуміли, що необхідно створити координаційний штаб, щоб злагоджено працювати і уникнути хаосу. Тож, 26 березня 2022 року було прийняте рішення з Вячеславом Соколовим щодо створення Гумштабу, на чолі якого став Володимир Гройсман. Робота, яку ми провели, досить серйозно і масштабна. І все це стало реальним завдяки спільним зусиллям наших партнерів. Ми сконсолідували свою діяльність навколо ЗСУ, сил тероборони, зокрема Нацгвардії, допомагали тим підрозділам, що дислокуються у Вінниці, а також іншим - “Азову”, морпіхам, ГУР тощо”, - розповів Сергій Моргунов. 

За словами міського голови, допомога до Вінниці надходить з 16 країн та 55 міст. До співпраці долучилися 7 благодійних фондів. Для збору та узагальнення інформації про потреби та зворотного зв’язку з тими, кому необхідна допомога, з перший днів війни при штабі був створений кол-центр.

У 2023 році ми й надалі продовжуватимемо ті проєкти, які ми започаткували. І основне: хочу подякувати вам (депутатам), та всій винницькій територіальній громаді. Також благодійним фондам і громадським організаціям. Робитимемо й надалі, що потрібно, бо ми не маємо права на втому. Це розуміє кожен, хто працює в нашій великій команді. Тож  Ми будемо робити все можливе для допомоги нашим військовим і їхнім сім’ям, для підтримки людей надалі, - сказав Сергій Моргунов. 

Поділитися :