Новини

Вінницький міський голова відвідав реабілітаційний заклад для Оборонців

6 березня 2024, 14:30

Під час візиту очільник громади обговорив із керівництвом центру потреби, аби відновлення військових відбувалося в якісних та сучасних умовах. 

Про це Сергій Моргунов повідомив у своєму телеграм-каналі. 

Днями вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова обласної ради Вячеслав Соколовий відвідали ще один медичний заклад, де проходять реабілітацію наші Захисники та Захисниці. Основною метою візиту стало обговорення з керівництвом центру питань з поліпшення роботи закладу. 

За словами міського голови Сергія Моргунова, уже на найближчому засіданні сесії ВМР планується розглянути питання щодо виділення субвенції з міського бюджету на облаштування інклюзивного та доступного простору у цьому реабілітаційному центрі.

«Ми як громада уже маємо позитивний досвід співпраці із такими медичними заклади. Сьогодні ми побачили, в яких умовах оздоровлюються наші Захисники і Захисниці. Маємо домовленості із керівництвом закладу щодо облаштування басейну, який є необхідним у реабілітації наших військових. Також будемо спільно працювати, аби зробити цей простір інклюзивним та доступним», – зауважив Сергій Моргунов. 

Окрім того, порушили питання можливих механізмів щодо стажування та навчання вінницьких лікарів у містах-партнерах та побратимах Вінниці. Зокрема йдеться про медичні установи Нансі, Мюнстера та Карлсруе.

Нові знання та навички будуть корисними для фахівців медзакладу, говорить його керівниця. Адже нині у медичному закладі надають не лише реабілітаційні послуги, а також виконують оперативні хірургічні втручання та надають терапевтичну допомогу.

«Після хірургічного та терапевтичного втручання пацієнти переводяться в реабілітаційні відділення, де з ними займаються лікарі фізичної реабілітаційної медицини, ерготерапевти, фізичні терапевти. В комплексі ми також надаємо фізіотерапевтичне лікування – це процедури, за рахунок яких покращується стан пацієнтів», – розповідає керівниця медичного закладу.

Допомога військовим, які нині захищають країну, а також тим Захисникам та Захисницям, які повертаються в громаду і потребують підтримки – пріоритетне завдання у роботі Вінниці та області, говорить голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

«У координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом ми опрацьовуємо та вивчаємо напрями, в яких можемо допомогти нашим військовим, а також тим закладам, які надають їм послуги. Зараз важливо бути єдиною згуртованою командою, яка всі свої зусилля спрямовує на справу, що буде корисною нашим Захисникам та Захисницям», – додає Вячеслав Соколовий.


Фото: Телеграм-канал "Сергій Моргунов - Вінницький міський голова"

Поділитися :