Новини

Вінницький міський голова зустрівся із засновниками реабілітаційного центру лікування хронічного та фантомного болю «Прометей»

6 лютого 2024, 09:48

У центрі можуть проходити лікування та реабілітацію воїни, які хочуть подолати фантомні болі.

Про це у своєму тг-каналі написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Засновниками центру "Прометей" є ветеран російсько-української війни Святослав Ніколайчук та лікарі Дмитро Дмітрієв і Сергій Коваленко. У цьому проекті їх підтримала міська рада: надали приміщення та профінансували ремонт.

"Хлопці залучили донорські кошти та закупили обладнання", - розповідає міський голова. 

Тепер тут можуть проходити лікування та реабілітацію воїни, які хочуть подолати фантомні болі в тому числі з використанням технології віртуальної реальності, яким необхідно повернути функціонування системи опорно-рухового апарату або підготуватись до біонічного протезування.

Нині центр працює і надає ті послуги, які не потребують медичної ліцензії. Як тільки отримають усі медичні дозволи – запрацюють, зокрема, наступні послуги:

  • діагностика болю та критичних проявів;
  • психологічна допомога, психотерапія та травмотерапія;
  • фізреабілітація: розпрацювання системи опорно-рухового апарату із застосуванням новітніх технологій для формування системи розблокування фантомного та хронічного болю;
  • лікування болю з використанням інноваційних методів;
  • віртуальна реальність, сучасні технології;
  • адаптація: навчання сім'ї та ветеранів переживати біль;
  • підготовка до біонічного протезування;
  • кроки, пов’язані з реабілітацією і адаптацією в середовище;
  • підготовка до функціонування біонічного протезування.

У центрі «Прометей» планують зібрати всі інноваційні технології для лікування больового синдрому, використовуючи, зокрема, закордонний досвід. У більшості випадків – це США та Ізраїлю, які десятиліттями знаходяться у військових конфліктах, розповідає співзасновник центру Святослав Ніколайчук.

"Дякую ініціативним та небайдужим вінничанам за активність, наполегливість та ентузіазм. Разом ми можемо більше", - підсумував очільник громади.

Контакти реабілітаційного центру лікування хронічного та фантомного болю «Прометей»: 099 255 90 09, 097 255 90 09, 073 255 90, 09. Сайт – http:/gss.org.ua

Фото: тг/Сергій Моргунов

Поділитися :