Новини

Вінницький міський голова зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні

23 червня 2023, 09:30

Обговорили післявоєнну відбудову України та шляхи повернення українців додому. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, міський голова Сергій Моргунов презентував австрійському послу Араду Бенкьо міські інфраструктурні проєкти, які планують втілити в життя, а також розповів про досвід співпраці з іноземними партнерами, зокрема йшлося про відносини з Карлсруе.

Міський голова з делегацією обговорили післявоєнну відбудову України в цілому та Вінниці зокрема, а також повернення українців з-за кордону. Сергій Моргунов наголосив на тому, що в цьому аспекті ключову роль відіграє підсилення економіки. На його думку, це можливо завдяки залученню інвестицій, розвитку промисловості та активізації бізнесу.

"Ми маємо окуповані території, тож потребуємо часу та ресурсів, щоб звільнити наші землі і, відповідно, працювати на відбудову. Так звані тилові регіони – це центр та захід України, куди переїхали люди зі східних областей. Наше місто, зокрема, прийняло 46 тисяч внутрішньо переміщених осіб. На жаль, велика частина молодих та активних людей - близько 8 мільйонів українців - виїхала за кордон і тому зараз наша мета - повернути їх назад додому. Зараз формуються різні програми щодо відновлення та відбудови нашої країни, і в пріоритеті регіони, що вже звільнили і ті, які найбільше постраждали від ракетних обстрілів. Це правильно, бо людям потрібно десь жити. Але є розуміння того, що бізнес не зайде туди, де є потенційна небезпека. Чим ближче до кордону з росією чи білоруссю, тим більше застережень", - додав міський голова. 

Крім того, на зустрічі наголосили на успіхах Вінниці у вирішенні питання релокації підприємств. Очільник міста розповів про плани реалізації проєктів, які пожвавлять ділову активність та стануть каталізатором для розвитку соціального життя для всіх мешканців міста.

Посол Австрії в Україні Арад Бенкьо зауважив, що уряд його країни з самого початку повномасштабного вторгнення надає допомогу Україні.

“На національному рівні ми намагаємося допомогти і країні, і областям, і містам. Оскільки Австрія є федеральною, то, в першу чергу, ми намагаємося задовольнити потреби людей. Тому ми підтримуємо децентралізацію в Україні і всіляко будемо сприяти відбудові вашої держави”, - зазначив Арад Бенкьо.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :