Новини

Вінницькій молоді розповіли, як убезпечити себе від інтернет-шахраїв

23 жовтня 2023, 16:04

На зустрічі молодь Вінничини дізналася про роботу кіберполіції та як можна вберегти конфіденційні дані..

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, мета заходу полягала в інформуванні підлітків та юнаків стосовно правил безпеки в Інтернеті, а також того, як звичайні користувачі можуть протидіяти шахраям. 

Молодь дізналася не лише про роботу кіберполіції, а й про нові схеми та боротьбу з інтернет-шахрайством. Крім того, обговорювали, як можна вберегти конфіденційні дані від витоків інформації.

"Учасники лекції дізналися чимало про те, що таке інформаційна гігієна в кіберпросторі. Це дуже корисні знання для молоді, адже вони є активними користувачами інтернету і чимало часу проводять в мережі", - наголошує начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Директор VinSmart Центру Дмитро Мира зауважив, що онлайн-безпека для дітей та молоді важлива, адже інтернет-шахраї повсякчас активізують свою діяльність і вигадують все нові й нові схеми для того, щоб збагатитися незаконним шляхом.

"Це була змістовна лекція, де всі учасники дізналися, що таке фішинг і як йому протидіяти. Дякуємо нашій лекторці Марині Задвернюк за корисну інформацію. Переконаний, що наша молодь буде використовувати набуті знання і допомагати старшим поколінням у разі потреби", - додав Дмитро Мира.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :