Новини

Вінницький національний аграрний університет та національний інститут Франції підписали договір про співпрацю

11 грудня 2020, 16:15

Аграрії Вінниці перейматимуть досвід французьких колег у питаннях селекції, наукових розробок та орошення земельних ділянок.

Як повідомив радіо "Місто над Бугом" заступник міського голови Андрій Очеретний, у Вінницькому національному аграрному університеті обговорили перспективи реалізації проєкту децентралізованого співробітництва міста Вінниці, Вінницької області із м. Діжон, регіону Бургундія Франш-Конте, у Франції. Зустріч відбувалася у форматі відеоконференції, участь в якій взяли представники влади міста, області, посольства Франції в Україні, компаній BETEN, VITAGORA, AGRONOV, кластеру EMS, аграрних підприємств області. Предметом зустрічі стало створення агрохабу на базі вишу та розвиток університетської співпраці між закладами обох країн. 

"Саме переймання досвіду по передовим технологіям і втіленню в життя селекції, агрономії, науковим розробкам та підходам до орошення земельних ділянок на теренах Вінницької області - ось що цікавить нас. Щоб просто збільшення було продуктивності і, відповідно, урожаю. Сьогодні вже заявили ряд підприємців про створення Агрокластеру, він запрацював і вже увійшов у національний аграрний університет зі ствоїми передовими розробками, які будуть створюватися спільно з французькими колегами", - розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.

Один із напрямків проєкту - створення агрохабу. Робота передбачає університетські обміни, наукове співробітництво, впровадження освітніх програм з підготовки спеціалістів з аграрного i агропромислового напрямків за участі Університету Agrosup Діжон. Результатом зустрічі стало підписання договору про партнерство, співробітництво та науковий обмін між ВНАУ та національним інститутом Франції AgroSup Dijon; визначено місце розташування агрохабу та комунікації Агрокластеру (у Вінниці по вул. Пирогова 3) та визначено загальний порядок співпраці на 2021 рік з Французькою стороною м. Діжон.

Фото - фейсбук-сторінка Андрія Очеретного.

Поділитися :