Новини

Вінницький РАЦС реставрували після російського ракетного удару

20 жовтня 2023, 10:30

В оновленому закладі вінничани та гості міста зможуть набагато оперативніше отримати адміністративні послуги.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Вінницький РАЦС, який надавав свої послуги вінничанам з 1980-го року, зазнав серйозних пошкоджень 14 липня 2022 року від ракетного удару рашистів. Наразі його капітальний ремонт уже завершено. 

Враховуючи, що РАЦС надає великий спектр послуг - починаючи від реєстрації народження дитини, шлюбів та закінчуючи реєстрацією смерті - його оперативне відновлення було дуже важливе для того, аби надавати якісні послуги по всіх цих напрямках. 

"Облаштовані достатньо комфортні й затишні приміщення для працівників, де будуть надаватись послуги. Повністю оновлена зала очікування й зала урочистих актів для шлюбів. Тому, я вважаю, що якість самих робіт на високому рівні, тут набагато оперативніше можна буде отримати адміністративні послуги", - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Додатково в приміщені РАЦСу розміщена й вже працює державна нотаріальна контора. Тут вінничани та гості міста можуть одружитись й одразу підписати шлюбний договір або зробити будь-які майнові та немайнові речі, які їх цікавлять для того, щоб потім не думати про документи.

"Станом на зараз по такій величині й по такій якості ремонту й зручності для людей це один з найкращих РАЦСів в Україні й вінничани можуть цим пишатися. Дуже дякуємо міському голові за те, що він зрозумів, що міській громаді потрібен такий РАЦС", - додав Начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко.

У департаменті капітального будівництва ВМР зазначають, що працівники підрядної організації під час виконання будівельно-монтажних робіт провели великий обсяг робіт.

"На цьому об’єкті було пророблено ряд серйозних робіт, оскільки споруда дуже сильно постраждала від ракетного обстрілу. Зокрема, працівники підрядної організації влаштували енергозберігаючу покрівлю, замінили віконні блоки, провели опорядження стін стелі та підлоги, а також виконали роботи по відновленню інженерних мереж. Задля безпеки працівників та відвідувачів РАЦСу у підвальному приміщенні споруди було облаштовано найпростіше укриття з вентиляцією та санвузлами. Окрім того, у межах створення безбар’єрного простору було облаштовано 2 спеціальних підйомники", – зазначає директор департаменту капітального будівництва ВМР Денис Мазуренко.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :