Новини

Вінницький суд призначив покарання хлопчику, який підпалив кабінет директора

21 травня 2024, 16:03

13-річного підлітка передали під річний нагляд матері.

Як зазначаться на сайті Вінницького апеляційного суду, разом зі своїм молодшим братом Назаром у липні минулого року засуджений спричинив пожежу у кабінеті директора однієї зі шкіл Жмеринського району. Перед цим вони зламали дверний замок, проникли в заклад, металевим прутом вибили в дверях кабінету отвір і через нього пролізли всередину.

Там «спільник» розбризкав по столу, комп’ютерних клавіатурі і монітору антисептик, а ініціатор правопорушення запалив сірники, які узяв з собою, та кинув їх на розлитий на столі лікарський засіб. Побачивши, що стіл загорівся, школярі відчинили в директорському кабінеті вікно й вистрибнули через нього.

Вартість ремонтно-відновлювальних робіт у приміщенні становить більше 130 тисяч гривень, а майнова шкода від пожежі – понад 125 тисяч. На судовому засіданні Віталій відмовився давати пояснення, але свою провину у вчиненому визнав.

"Примусові заходи виховного характеру передбачені статтею 105 Кримінального кодексу України. Їх суд застосовує і до особи, котра не досягла віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, тобто чотирнадцяти років. Школяр скоїв правопорушення у тринадцять років", - пояснюють у суді.

Фото: ГУНП у Вінницькій області

Поділитися :