Новини

Вінницький театр ім. Садовського готує прем'єру мюзиклу "Красуня і Чудовисько"

22 січня 2021, 10:46

Це буде режисерський дебют вінничанки Ольги Буги.

Вінницький обласний академічний театр імені Миколи Садовського готує прем’єру мюзиклу "Красуня і чудовисько" в авторському прочитанні акторки Ольги Буги. У виставі, за мотивами відомої казки Шарля Перо, навіть змінили імена головних героїв. Наразі її готують до генеральної репетиції.  Завершують відшивати костюми для акторів мюзиклу та виготовлення декорацій.

"Трошки казка була переписана: в нас трохи змінене місце дії, у персонажів інакші імена. Можливо, десь хтось з дорослих чи дітей потім проведе певні аналогії. Тобто я вирішила трошки відійти від класичного сюжету. Навіщо дітям робити повний рімейк фільму чи мультфільму, якщо діти можуть із задоволенням подивитись це в кінотеатрі. У нас з'являться, до речі, декілька персонажів, яких немає ні у Шарля Перо, ні у голлівудських казках", - розповіла Ольга Буга.

Прем’єра мюзиклу "Красуня і чудовисько" на вінницькій сцені запланована на 6 лютого. Це буде режисерський дебют вінничанки Ольги Буги, яка зіграла роль Жанни Д’арк в рок-опері "Біла ворона" та головної героїні у "Летючій миші".

"Свого часу я робила таку невелику режисерську роботу зі студентами, коли працювала в музучилищі викладачем. Студенти складали державний іспит, вони мали створити таку мініісторію, вона в нас потім декілька разів пройшла в театрі на великій сцені -  "За 60 хвилин навколо світу". Але робити свою інсценізацію, своє лібрето повністю з нуля - це вперше", - повідомила Ольга Буга.

Також  виставу можна буде подивитися 13 і 20 лютого. Початок – о 10 годині.

Фото: Facebook/Вінницький академічний музично-драматичний театр ім.Миколи Садовського

Поділитися :