Новини

Вінницький завод «Грін Кул» готовий налагодити виробництво морозильних камер для зберігання антиковідних вакцин

26 листопада 2020, 13:45

Вакцина вимагає зберігання та транспортування при температурі - 70 градусів. Тому місту необхідно мати холодильні комплекси у медичних закладах та мобільні камери для дотримання цих умов. 

Нині увесь світ очікує на вакцини, які захищатимуть від коронавірусу. Вже відомо, що одна з антиковідних вакцин вимагає суперхолоду – щонайменше -70 С0 (від Pfizer-BioNTech), інша може зберігатись від 2 градусів до -20 (Moderna). Тому наразі постала проблема знайти морозильні камери, де буде можливість зберігати такі вакцини.

У Вінниці завод «Грін Кул», який спеціалізується на виробництві холодильного обладнання, має необхідні потужності й можливості, щоб випускати установки з дотриманням ультранизьких температур.

Міський голова Сергій Моргунов побував на заводі «Грін Кул» та спілкувався з колективом щодо налагодження виробництва цього обладнання.

«Наш завод «Грін Кул» готовий виробляти таке обладнання. Сьогодні зустрівся з керівництвом підприємства та обговорив перспективи реалізації проєкту. Для Вінниці він цікавий. Адже, за розрахунками Міністерства охорони здоров’я, у першому півріччі наступного року в Україні почнуть щеплення від коронавірусу. Вакцина вимагає зберігання та транспортування при температурі - 70 градусів. Тому нам необхідно мати холодильні комплекси у медичних закладах та мобільні камери для дотримання цих умов. Розробка агрегатів для забезпечення ультранизьких температур, а також сертифікація нової продукції займе кілька місяців", - написав Сергій Моргунов.

Директор заводу «Грін Кул» Валентин Коваленко розповів про особливості обладнання для зберігання вакцини.

«Морозильне обладнання розраховане на глибоку заморозку – мінус 70-80 градусів за Цельсієм. Воно потребує додаткових елементів не тільки для зберігання вакцини, а й контролю за її зберіганням. Відповідно, це обладнання вищого класу якості, і саме тому вже зараз наше підприємство сертифікує це медичне обладнання. Я думаю, що до кінця року ми отримаємо такий сертифікат і вже повним ходом приступимо до розробки такої лінійки низькотемпературних скринь саме для зберігання вакцин», - зазначив Валентин Коваленко.

Додамо, що Україна розраховує отримати вакцини в першому півріччі 2021 року. А далі їх обіцяють розподілити по регіонах.

 

Поділитися :