Новини

Вінницьку районну лікарню передали на баланс міста

3 лютого 2021, 12:25

Таке рішення прийняли на позачерговій сесії Вінницької районної ради.

Депутатський корпус Вінницької райради 35 голосами підтримав передачу Вінницької ЦРКЛ у комунальну власність Вінницької міської громади. Згідно з Законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій" від 17 листопада 2020 року, всі заклади освітньої, культурної, соціальної та медичної сфер, які були у спільній власності територіальних громад району, мають перейти у власність тих громад, на території яких вони розташовані.

Питання передачі Вінницької центральної районної лікарні стало доволі проблематичним. Адже з’явились чутки, що передача лікарні Вінницькій міській громаді може позбавити мешканці довколишніх громад можливості отримувати кваліфіковану медичну допомогу вузьких спеціалістів. Проте ані пацієнти, ані медперсонал вінницької районної лікарні не відчують особливих змін після переходу закладу у власність міської громади. Пацієнти, які мешкають у Вінницькому районі, і надалі матимуть можливість отримувати медичну допомогу в цій лікарні.

"Ми зацікавлені в тому, щоб заклади працювали, щоб продовжили угоди з НСЗУ і пацієнти отримували якісну меддопомогу. Зараз пацієнт сам визначає, куди в плановому порядку госпіталізуватись. Виняток – екстрені випадки. Сказати, що після того, як лікарня перейде у власність міста чи іншої громади, туди пацієнт не потрапить – це буде неправда", - наголосив Олександр Шиш.

Лікарня перейшла у комунальну власність міста як цілісна одиниця, тобто як окремий медичний заклад - клінічна багатопрофільна лікарня Вінницької територіальної громади. Тож матеріально-технічну базу цього закладу охорони здоров’я покращать, а медпрацівники отримують такі самі гарантії, як і працівники інших міських лікарень. Нагадаємо, 29 січня депутати Вінницької міської ради на сесії ухвалили рішення про прийняття у комунальну власність міської ради Вінницької центральної районної лікарні.

Поділитися :