Новини

"Вінниця біжить": у місті втретє відбудеться напівмарафон

17 серпня 2021, 14:23

Для участі у забігу вже зареєструвались дев’ять сотень учасників з різних куточків України.

Як розповів на брифінгу голова міського спорткомітету Сергій Краєвський, 350 учасників подолають найдовшу та найскладнішу дистанцію – у 21 кілометр; решта спортсменів бігтимуть 4,2 та 10 кілометрів. Стартує свято бігу та здоров’я у неділю, 22 серпня, о 8 годині ранку, біля центральної арки Вінницького міського парку культури та відпочинку.

Ті учасники, які покажуть найкращі результати, отримають грошові винагороди: за перші місця на дистанції 4,2 кілометра – 3 тисячі гривень, 10 км – 5 тисяч гривень, на дистанції 21 кілометр – 10 тисяч. Окремо визначатимуть переможців у різних вікових категоріях серед жінок та чоловіків. Вони отримають цінні призи. А всі учасники напівмарафону, хто фінішує, – пам’ятні медалі.

"Ми запрошуємо всіх долучитися до нашого заходу. Навіть якщо ви не готові сьогодні пробігти 10 км чи, можливо, ви не встигли зареєструватись, приходьте на 7му годину ранку. Я надіюсь, що у вас вистачить сил прокинутись і відчути атмосферу спортивного свята, ту єдність олімпійського духу. Повболівайте за того, хто вам сподобається, адже в нас будуть представники з усієї України, будуть найсильніші бігуни нашої держави", – розповів Сергій Краєвський.

Організатори змагань запевнили, що напівмарафон організовують з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.  Для того щоб не виникало масового скупчення людей, у забігу братимуть участь лише ті, хто вже зареєструвався, стартуватимуть учасники на різних бігових дистанціях по черзі.  Як наголошує співорганізатор змагань Олег Горобець, тим, хто вирішив спробувати власні сили у забігу на найдовшій дистанції – 21 км – під час реєстрації необхідно було надати організаторам не лише паспорт, але й медичну довідку та страховку.

"Ми не знаємо, скільки ще буде тривати епідемія, тому відмовитися повністю від спорту, від усіх заходів на сьогоднішній день не є виходом. Нам потрібно знаходити шляхи, навчитися жити в таких умовах. Саме тому хочу наголосити, що наш захід пройде з дотриманням усіх правил безпеки, які встановлені Міністерством спорту. Ми забезпечимо термометрію всіх учасників перед стартом. І сама схема організації забігу продумана таким чином, щоб розвести кількість людей, що стартують", – зауважив Олег Горобець.

На період проведення напівмарафону "Вінниця біжить" в неділю, 22 серпня, з 6:30 до 12 години, перекриють рух транспорту на таких вулицях: Хмельницьке шосе, Порика, проспектах Космонавтів, Юності та площі Гагаріна. Рух автотранспорту буде організовано в об’їзд, вулицями Театральна, Соборна, Пирогова, Келецька, Воїнів Інтернаціоналістів.

Поділитися :