Новини

Вінниця долучилась до всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

26 листопада 2020, 11:02

У рамках акції вінницькі патрульні інформували містян про те, що робити, якщо раптом вони або їхні близькі стали жертвами домашнього насилля.

Як повідомили на сайті Вінницької обласної державної адміністрації, 25 листопада у Вінниці стартувала щорічна всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Для відзначення початку акції о 17:00 будівлі Вінницької ОДА та Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області підсвітили офіційним кольором кампанії – помаранчевим. Він симовлізує боротьбу проти насильства і має на меті привернення уваги містян до необхідності запобігання домашньому насильству.

Також біля будівлі ОДА провели брифінг за участю заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Івана Зайця, який зазначив, що проблема домашнього насильства потребує комплексного підходу до вирішення.

"Не слід вчити дівчину, жінку, як уникнути насильства - слід вчити хлопця, чоловіка, що це насильство не можна чинити. У суспільстві ми маємо з вами виховати нетерпимість до цього. Закликаємо громадян повідомляти про факти насильства на спецлінію 102, ми обов'язково будемо перевіряти. Навіть якщо якийсь факт не підтвердиться, але разом з тим ми можемо зберегти чиєсь життя. Оскільки ці ганебні факти рано чи пізно можуть перерости в скоєння злочину", - наголосив Іван Заєць.

Додамо, у рамках акції «16 днів проти насильства» патрульна поліція Вінницької області у громадському транспорті міста розмістила інформаційні буклети з планом дій для людей, які стали жертвами домашнього насильства. Правоохоронці нагадують, що в разі, якщо ви зіткнулися з цією проблемою або ж стали її свідком, звертайтесь на спецномер поліції 102 або на номер урядової гарячої лінії 15-47. Крім того, безоплатну правову допомогу можна отримати за номером телефону 0-800-213-103. Також про випадки насилля можна писати у чат-боті МВС, що діє в месенджері Telegram.

Поділитися :