Новини

Вінниця готується до встановлення національного рекорду до Всесвітнього дня хустки

7 грудня 2020, 15:44

Офіційні результати рекорду оголосять 8 грудня.

Як повідомила радіо "Місто над Бугом" керівниця Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова, 7 грудня, у Всесвітній День Української Хустки, Національний Реєстр Рекордів оголосив у Вінниці номінацію для встановлення нового рекорду. Це - "Найбільша кількість жінок, які одягнуть українську хустку". 7 грудня до флеш-мобу долучаться етнічні українки та жінки з понад 20 країн світу. Жінки в різних країнах світу одягнуть українську хустку і встановлять рекорд України. Результати нового рекорду оголосять вже завтра. Упродовж доби представники реєстру мають порахувати у соцмережах кількість фотосвітлин з учасницями флешмобу, одягнених в українських хустках.

"Ці 24 години завершаться сьогодні в 00:00 годин. Через те на даний момент ми ще не можемо сказати, який параметр рекорду. Сьогодні було тільки оголошено номінацію. Будем опрацьовувати цей дуже великий матеріал, тому що там понад 20 країн. Ми будем всі ці матеріали систематизувати, тільки тоді ми оголосимо кількість", - повідомила Лана Вєтрова.

Організатори флешмобу - Міжнародний Клуб Успішних Жінок, таким чином прагнуть популяризувати в світі українську хустку як оберіг національної ідентичності. Українська хустка завжди була дорогим елементом одягу, їх берегли і передавали у спадок своїм донькам чи невісткам. 

"Звичайно, коли ми говоримо про позиціонування України в світі, то хочеться, щоб це була креативна та цікава ідея, яка примушує людей захоплюватись Україною у всьому світі. І це саме така ідея, яка показує вроду української жінки, красу національних традицій, костюму національного. Важливо те, що українську хустину одягають в різних країнах не лише етнічні українки, а й інші жінки. Тим самим демонструють своє захоплення ось таким елементом українського костюму. Рекорд, який демонструє Україну в дуже позитивному світлі, і в цьому є цінність цього рекорду", - розповіла Лана Вєтрова.

Поділитися :