Новини

Вінниця і Києво-Могилянська академія уклали Меморандум про співпрацю

15 травня 2024, 10:53

Меморандумом передбачається залучення Вінниці до цілої низки освітніх та соціальних програм, які впроваджуються на платформі НаУКМА. 

Як зазначається на сайті Вінницької міської ради, підписання Меморандуму відкриває широкі можливості для вінницької молоді, а саме розвитку її освітнього потенціалу в Україні, а також для підвищення кваліфікації працівників місцевого самоврядування і представників бізнесу.

В його межах, передбачається залучення Вінниці до цілої низки освітніх та соціальних програм, які впроваджуються на платформі НаУКМА. Як зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, співпраця із провідним українським університетом має вже довгу і плідну історію. Вона розпочалася ще у 2007 році на базі «Муніципального університету» і була спрямована на професійне зростання працівників структурних підрозділів ВМР. А, наразі, з укладенням Меморандуму відкриваються нові горизонти взаємодії.

«Це важливо для того, щоб у першу чергу розуміти всі основні тренди, які існують у світі для забезпечення надання якісних послуг різного характеру жителям громади. Зокрема, підписання Меморандуму розширює спектр можливих тренінгів безпосередньо для працівників міської ради в контексті і урбаністики, і вирішення екологічної проблематики, і за нашим пріоритетним напрямом – роботи із ветеранами, сім’ями загиблих воїнів та Захисниками і Захисницями, які будуть демобілізовані. Києво-Могилянка досить активно долучилася до цієї роботи. І приємно, що нас першими запросили до такої співпраці. Ще один важливий аспект – це створення навчальних модулів для дітей загиблих воїнів, а також із сімей ВПО і дітей, які постраждали від війни . Ми домовились що будемо формувати відповідну групу старшокласників, котрі мають бажання підтягнути і свої знання, і навчатися різним компетенціям задля пошуку себе в своїх майбутніх професіях», – розповів Сергій Моргунов.

А представниця Києво-Могилянки Тетяна Нагорняк своєю чергою акцентувала увагу присутніх на магістерських програмах, які розвивають у виші для освіти дорослих. Серед них: «Політика врядування у місті», яка орієнтована на навчання фахівців муніципалітетів, представників і лідерів громадської думки; «Управління освітою» – на директорів шкіл і профтехучилищ; «Бізнес дипломатія – IGR-політики» – на тих, хто прагне розвивати економічну дипломатію, просувати український бізнес у світі.

«Києво-Могилянка з великою повагою та пошаною запрошує до подальшої співпраці з нашим університетом Вінницю – мешканців комфортного європейського міста. Ініційовані проєкти та програми – експертні та інноваційні, освітні та соціальноорієнтовані, – зазначила Тетяна Нагорняк. – А також продовжуємо практику спільних заходів, досліджень, наукових консультацій щодо моніторингових та маркетингових стратегій»

У цьому контексті партнери ініціювали проведення конференції з відновлення України, яку запланували на жовтень поточного року.

«На цьому форумі Вінниця матиме свій кейс, про який розповідатиме Сергій Моргунов і як ментор відповідних програм, і як голова, якому є чим пишатися», – зауважила Тетяна Нагорняк.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :