Новини

Вінниця і Мюнстер – тепер офіційно партнери

10 березня 2023, 10:58

Угоду про партнерство солідарності з німецьким містом, яке підтримує Вінницю з часу вторгнення, підписали під час візиту вінницької делегації до Мюнстера.

Про це у своєму ТГ-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов. Мюнстер заявив про свою готовність далі надавати гуманітарну допомогу для Вінниці та транспортувати її до Любліна. Люблін погодився сприяти транспортуванню гуманітарних вантажів до Вінниці, покриваючи витрати на пальне.

Окремо була підписана спільна декларація міст Мюнстера та Любліна. Таким чином тепер ми маємо трьохстороннє партнерство.

"Бажання працювати далі у розширеному - тристоронньому форматі – підтвердили і представники Любліна. Це польське місто-побратим Мюнстера. І саме через Польщу до нас йшла частина допомоги з Мюнстера - генератори, мобільні кухні, продукти", - каже Сергій Моргунов. 


Більше новин – у нашому ТГ-каналі: mnb_vinn


Водночас, за словами очільника громади, вінничани націлені працювати не лише по гумдопомозі: 

"Нам цікавий взаємний обмін інноваційними практиками в енергетиці, освіті, медицині. Німецькі колеги говорять і про важливий для них досвід антикризового управління, адже бачать, як Вінниця та усі українські громади справляються з викликами". 

Поділитися :