Новини

Вінниця налагоджує партнерські зв'язки з французьким містом Нансі

19 липня 2023, 09:21

На першій зустрічі обговорили подальшу співпрацю громад та обмін досвідом в різних сферах.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, зустріч з французькими представниками пройшла у режимі онлайн. 

Мер Нансі Матьє Кляйн висловив підтримку Україні у боротьбі з агресором та зауважив, що його громада готова до тісної співпраці з нашим містом.

“Нансі знаходиться поруч з Люксембургом, Німеччиною та Бельгією. Це університетське місто, яке налічує понад 50 тисяч студентів. 10 тисяч з них - іноземці. В Нансі є 11 міст-побратимів, серед яких Люблін і Карлсруе. В майбутньому ми хочемо стати побратимами і з Вінницею, утворивши трикутник між нашими трьома містами. З початку війни ми тісно співпрацювали з Любліном, це місто прийняло 150 тисяч біженців з України. Ми відправляли туди фури з гуманітарною допомогою, а також прийняли українців до себе. Ми сподіваємося на довгу співпрацю з вашою громадою та хочемо супроводжувати Вінницю під час війни”, - сказав Матьє Кляйн. 

Сергій Моргунов зазначив, що розвиток відносин на міжнародній арені є основою для майбутнього всієї України. Очільник міста також додав, що переговори між містами відбулись, головним чином, за сприяння мера Карлсруе Франка Ментрупа.

Під час розмови очільники муніципалітетів знайшли багато спільного між нашими містами. Зокрема, в частині вдосконалення просторового розвитку, громадського транспорту, збереження довкілля та інших сферах.

“Під час онлайн-зустрічі з моїм колегою Матьє Кляйном обговорили напрямки подальшої співпраці та обмін досвідом в різних сферах. Це просторовий розвиток, міська мобільність, освітні програми на базі наших шкіл та університетів з можливим стажуванням у французькому місті. У Нансі також активно розвивається медицина і є передові практики з виготовлення протезів. Для нас дуже важливо допомогти нашим захисникам отримати повноцінну реабілітацію після поранень та якомога швидше повернути їх до життя. Тож досвід французьких колег стане для нас дуже цінним”, - підсумував Сергій Моргунов.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :