Новини

Вінниця отримала нагороду в номінації: «Найкраще Smart безпечне місто»

9 жовтня 2020, 16:35

Нагорода присуджується містам, які демонструють найефективніше використання і впровадження технологій та процесів для підвищення загальної працездатності та життєвого досвіду міста. 

Як повідомили на фейсбук-сторінці «Муніципальна картка вінничанина», церемонія нагородження міст-переможців конкурсу «Smart City Awards-2020» відбулась у Києві, де Вінницю визнали найкращим Smart-безпечним містом. Нагороду місту присвоїли за проєкт впровадження безготівкової системи оплати проїзду в усіх видах громадського транспорту.

Щороку в Києві нагороджують міста-лідери, які  впроваджують сучасні цифрові технології в розвиток власної інфраструктури, адже на цей момент в різних областях України використовують інноваційні рішення щодо громадської безпеки, захисту довкілля, місцевого підприємництва та розвитку громад тощо.  Це ініціатива Київської міської адміністрації, яка була започаткована  п’ять років тому. Для вінничан нагорода стала приємною несподіванкою, адже конкурс відбувався в режимі онлайн. Розповіла директорка комунального підприємства «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.  

"Kyiv Smart City – вони щорічно проводять міжнародний форум, де викладають різні напрямки розвитку інформаційних технологій, як в державному секторі, так і у приватному. Разом з тим проводяться навчальні лекції, щодо впровадження ІТ-технологій. Там також, є стенди є багато підприємств іноземних країн, які демонструють свої рішення. В цьому році такий проєкт відбувався онлайн. Це для нас також стало неочікувано тому, що ми не подавали заявку взагалі, мені прийшло запрошення відвідати онлайн цей захід», - повідомила Катерина Бабіна.

Нагороду конкурсу Smart City Awards-2020» присуджують тим українським містам, які демонструють найкраще використання і впровадження інноваційних технологій. Відтак, Вінниця отримала нагороду в номінації: «Найкраще Smart безпечне місто» з чисельністю населення понад 100 тисяч, та проєкт впровадження системи безготівкової оплати проїзду, зокрема за допомогою банківських карт при користуванні усіма видами громадського транспорту.

Поділитися :